Waarom Zoomer Nijp?

 • Bijna 50 jaar taxatie-ervaring
 • Onafhankelijk en integer
 • Deskundig en realistisch
 • Heldere taxatierapporten
 • Concurrerende tarieven

Taxeren van woningen

Taxeren is het inschatten door een onafhankelijk, erkend en ter zake kundig persoon, van de waarde van onroerende zaken (in dit kader woningen).  Zoomer Nijp Taxatieburo staat ingeschreven in de registers van de Stichting Vastgoedcert en het NRVT. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient een taxateur aantoonbaar vakbekwaam te zijn. Dit wordt getoetst via het afleggen van examens, ook wordt gekeken naar het verleden, het beroep, de eerbaarheid en natuurlijk dient een taxateur zich te houden aan de gedragscode van het register en/of de branchevereniging waar de taxateur zich aangesloten heeft (in ons geval de Nederlandse Vereniging van Makelaars, NVM).

Daarnaast zijn wij, om voor de Nationale Hypotheek Garantie te mogen taxeren,  verplicht aangesloten bij een branchevereniging en taxaties moeten verlopen via een validatie instituut zoals het Taxatie Validatie Instituut (TVI), Taxateursunie of het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Wanneer en waarom heeft u een taxatierapport nodig?

 • U heeft verkoopplannen voor uw huidige woning en u wilt graag weten wat de actuele marktwaarde van de woning is
 • U heeft een woning op het oog die u graag aan wilt kopen, maar u heeft geen idee wat de woning waard is
 • U heeft een woning gekocht en hiervoor is een hypotheek nodig
 • U heeft verbouwingsplannen voor uw eigen woning en hiervoor is een extra hypotheek nodig
 • U wilt uw huidige hypotheek oversluiten omdat u hiermee gunstiger condities bewerkstelligd
 • U ligt in scheiding waarbij een woning deel uitmaakt van de te verdelen boedel
 • U krijgt te maken met een overlijden waarbij een woning deel uitmaakt van de nalatenschap en er erfbelasting is verschuldigd
 • U moet noodgedwongen uw woning verkopen en de hypotheeknemer wil weten wat de actuele marktwaarde van uw woning is
 • U heeft voor de opstalverzekering een herbouwwaarde van uw woning nodig

    

Ten behoeve van bovenstaande redenen is een onafhankelijk taxatierapport vereist door de hypotheeknemer als basis voor de te verstrekken hypothecaire geldlening of dat er een vorm van belasting is verschuldigd aan de belastingdienst in relatie tot de onroerende zaak waar u direct bij betrokken bent.

Waarom Zoomer Nijp Taxatieburo?

Onze taxatierapporten worden door alle banken geaccepteerd door onze ervaring en kunde en het lidmaatschap van de NVM. Hiernaast zijn wij gecertificeerd Register Taxateur (RT). Wij zijn gecertificeerd door Vastgoedcert en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Voor het kunnen valideren van onze taxatierapporten zijn wij aangesloten bij: Taxatie Validatie Instituut (TVI), Taxateursunie en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).Op jaarbasis voeren wij heel veel taxaties uit voor o.a. particuliere opdrachtgevers, financieel tussenpersonen, banken, gemeenten en woningcorporaties.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt gemakkelijk via onze website een taxatie-(offerte)aanvraag doen via het online aanvraagformulier. Of u neemt telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak en het opnemen van de gegevens ten behoeve van de uit te voeren taxatie. Wij vertellen u dan ook gelijk wat de kosten zijn.

Taxatierapport

Nadat wij de opname van de woning hebben gedaan beschikt u binnen drie werkdagen over het taxatierapport, mits wij van derden ook de documenten aangeleverd hebben gekregen waarvan wij afhankelijk zijn (bijvoorbeeld gegevens van een Vereniging van Eigenaars of een verbouwingsspecificatie). Betreft het een niet-gevalideerd taxatierapport dan ontvangt u het rapport digitaal van ons alsmede in ‘hard-copy’.

NWWI Taxatie

Indien het een NWWI taxatie betreft, wordt het rapport elektronisch klaar gezet in een beveiligde database. U krijgt dan van ons een code toegestuurd waarmee u op www.nwwi.nl uw taxatie kunt inzien en downloaden. U kunt deze code ook verstrekken aan uw geldverstrekker en/of hypotheek tussenpersoon zodat zij gemakkelijk over het rapport kunnen beschikken.

Waar taxeren wij?

Onze bevoegdheid om te taxeren ligt in een cirkel van 20 kilometer rondom ons kantoor in Dordrecht.

Waardebegrippen

Klik hier voor uitleg van de door ons gehanteerde waardebegrippen.

Het NRVT is het centrale register van vastgoedtaxateurs. Ingeschreven taxateurs voeren de titel Register-Taxateur: een waarborg van kwaliteit en deskundigheid. Onze taxateurs vindt u in het online register.

Het kwaliteitsregister van makelaars en taxateurs. De échte prof vindt u zo in het online register.

De NVM is de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen.

Voor valuatie woningtaxatie aangesloten bij:

 • TVI
 • Taxateursunie
 • NWWI